Fun in sales

FUN, FUN, FUN!

Bij Grezel staat plezier in verkopen voorop. Een verkoper die geen plezier in het vak heeft, krijgt geen vertrouwen van de klant, heeft niet de drive om te scoren en is niet meer gelukkig in het werk wat hij doet. Bij Grezel is dat anders. Plezier in je werk, iedere dag weer omzet halen, mensen ontmoeten, nieuwe ervaringen opdoen kortom : fun in sales!

Meer verkopen door de juiste mindset

Ga altijd naar een klant naar binnen met de juiste mindset. Verkopen is niets anders dan het helpen van je klant. Je helpt de klant in te zien wat nu echt zijn probleem is en dat jij de klant kunt helpen om het probleem op te lossen. Hoe beter je helpt, hoe beter je zult verkopen! Zeg tegen jezelf Ik ben een soort dokter! Je komt bij je klant om een diagnose te stellen! Dus stel de juiste vragen om tot een goede diagnose te komen!

Stel de juiste vraag

De juiste vragen stellen, is een van de belangrijkste onderdelen van het verkoopgesprek. Vandaag geef ik je weer een voorbeeld van een hele goede vraag die je aan het begin van je gesprek kunt stellen. Wat moet dit gesprek voor u in ieder geval opleveren?

Stel de juiste vragen aan de klant

Zeg tegen jezelf….Ik ben een houthakker die samen met de klant het bos intrekt. Het bos vertegenwoordigt alle diensten die je aanbiedt. Iedere boom die je tegenkomt vertegenwoordigt één dienst. Je maakt samen een wandeling door het bos en je stelt allerlei vragen om helder te krijgen wat nu precies het probleem van je klant is. Al gaande weg kun je een aantal van de bomen (diensten) omhakken omdat die je klant niet voldoende verder gaan helpen. Uiteindelijk blijft er nog één boom over. Dat is de juiste boom (dienst) voor je klant. Die biedt je aan! Zo help je voorkomen dat de klant door de bomen het bos niet meer ziet!

Grezel Sales Management, Fun in sales!